ένα πραγματικά καταπληκτικό άρθρο το Βαγγέλη Μακρή, από το Lifo.gr που αναδημοσιεύουμε…

Πηγή: www.lifo.gr

djbooth1.jpg

Οι djs την τελευταία δεκαετία μοιάζουν σαν να είχαν ένα απωθημένο που τώρα βγήκε στην επιφάνεια. Ο εργάτης της μουσικής που έχτιζε μια ιστορία με σκυμμένο το κεφάλι, ο πρωτοπόρος που περνούσε το καινούριο στα αυτιά και τα μυαλά των ανθρώπων σαν να εκτελεί λεπτή χειρουργική επέμβαση κάτω από τα φώτα του dancefloor, ο άνθρωπος που δεν ήθελε να ξέρουν το πρόσωπο του σήκωσε κεφάλι…

Μπορείς να αντιληφθείς πολύ εύκολα την εικόνα που έχει ο David Guetta για τον εαυτό του παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο από το φετινό Tomorrowland . Έχει γίνει οπαδός του εαυτού του απολαμβάνοντας την επιτυχία χωρίς την ανάλογη καλλιέργεια και παιδεία

Η εικόνα ενός dj που αδειάζει σκουπίδια καθώς τον χειροκροτούν είναι προσβλητική τόσο για τον ίδιο, όσο και για το κοινό που ακούει αλλά και για την μουσική. Και μιλάμε για το νούμερο δυο πιο ακριβοπληρωμένο dj στον κόσμο σύμφωνα με την φετινή λίστα του Forbes. Για να μην θυμηθούμε τα περσινά που έπαιζε μουσική φτιαγμένος στο Tomorrowland.

O Guetta ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τον νέο ρόλο που οφείλουν να υπηρετούν οι djs, τον ρόλο του pop star. Και φυσικά υιοθετούν τα καπρίτσια τους. Σαν αρπακτικά του «τώρα που γυρίζει» ορμούν πάνω από τα πάντα και ότι αρπάξουν. Συνεργασίες με τα ονόματα της στιγμής, πόζες για οίκους μόδας, διαφημίσεις. Και όλα αυτά με μια βουλιμία που νομίζεις ότι δεν θα αφήσει ούτε ψίχουλο στο πέρασμα της. Δεν φταίει το ότι «οι εποχές έχουν αλλάξει», αλλά το ότι ξέχασαν ότι ο ρόλος τους παραμένει ο ίδιος μέσα στα νέα δεδομένα. Ο ρόλος του dj δεν είναι μόνο να διασκεδάζει το κοινό αλλά να το μάθει μουσική . Όσο βαρύγδουπο και αν ακούγεται παραμένει ακόμη ένας δάσκαλος για το κοινό. Ειδικά την σημερινή εποχή που όλοι έχουμε πρόσβαση στα πάντα μέσω ίντερνετ και όλοι νομίζουμε ότι ξέρουμε τα πάντα. Ο σωστός dj είναι αυτός που θα βρει τον τρόπο να σου πλασάρει την νέα γνώση την κατάλληλη στιγμή. Και αυτό θέλει την μέθοδο του.

Οι djs την τελευταία δεκαετία μοιάζουν σαν να είχαν ένα απωθημένο που τώρα βγήκε στην επιφάνεια. Ο εργάτης της μουσικής που έχτιζε μια ιστορία με σκυμμένο το κεφάλι, ο πρωτοπόρος που περνούσε το καινούριο στα αυτιά και τα μυαλά των ανθρώπων σαν να εκτελεί λεπτή χειρουργική επέμβαση κάτω από τα φώτα του dancefloor, ο άνθρωπος που δεν ήθελε να ξέρουν το πρόσωπο του σήκωσε κεφάλι. Πού να κοιτάξεις και να μην φρικάρεις με την νέα γενιά των επιτυχημένων djs; Δείτε αυτή την φωτογραφία από το πάρτι που είχε κάνει στην βίλα του ο Dan Bilzerian(σ.σ Ο δισεκατομμυριούχος παίκτης του πόκερ που ανεβάζει φωτογραφίες με όπλα και στριπερς στο λογαριασμό του στο instagram). Είναι ο Steve Aoki ένα από τα πιο καυτά ονόματα του καιρού μας. Τι κάνει; Την αρκούδα. Χορεύει στο ρυθμό του χρήματος όπως χορεύουν τα πλήθη στους ρυθμούς του. Δεν είναι απλός συμβιβασμός. Είναι τα νέα ήθη.

aoki.jpg

Το επάγγελμα του dj δεν κινδυνεύει από τους άσχετους που μπαίνουν σε αυτό. Κινδυνεύει από αυτούς που είναι επαγγελματίες και έχουν χάσει τους εαυτούς τους μέσα στην φούσκα της φήμης.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts