Εμπειρίες μεγαλύτερων σε ηλικία DJs που ακούσαμε με προσοχή και υιοθετήσαμε, μαζί με συμπεράσματα που βγάλαμε οι ίδιοι λιώνοντας επί πολλά χρόνια κάθε βράδυ πίσω από τα decks.
Τα μαζέψαμε και φτιάξαμε ένα δεκάλογο συμπεριφοράς και state of mind για τον DJ, που μόνο χρήσιμος μπορεί να αποδειχθεί καθώς όλοι (ακόμα και οι πιο έμπειροι) την πατάμε συχνά σε τέτοια θέματα.

dj booth p.jpg

1. Αν ένα είδος μουσικής δεν το αγαπάς και δεν σου βγαίνει να το παίζεις, μην ασχοληθείς ποτέ. Αν πάλι είσαι αναγκασμένος να το κάνεις, τουλάχιστον κάν’το όσο πιο σωστά μπορείς, σεβόμενος το κοινό της συγκεκριμένης βραδιάς.

2. Ο πολύς κόσμος ειλικρινά δε νοιάζεται αν ο DJ παίζει με Traktor ή Serato, με CD δισκάκια ή USB. Να περάσει καλά θέλει και να μην πονέσουν τα αυτιά του από κακό σε ποιότητα ήχο.

3. Αγχώσου για να έχεις τα σωστά tracks και τις κατάλληλες playlists, μέχρι να αναχωρήσεις για το event. Μετά ξέχασέ τα όλα και κοίτα να περάσεις εσύ πρώτα όσο πιο τέλεια γίνεται. Τα καλύτερα parties ξεκίνησαν από την καλή ψυχολογία του DJ που τη μετέδωσε στον κόσμο.

4. Όταν ανέβεις στο booth, τα οικογενειακά, αισθηματικά, ψυχολογικά και πάσης φύσης άλλα προβλήματα πρέπει να μένουν πίσω. Show must go on! Αν δεν μπορείς να το ελέγξεις, καλύτερα να σε καλύψει κάποιος συνάδελφος για να γλυτώσεις τις συνέπειες ενός κακού παιξίματος.

5. Αν το requested track δεν κολλάει στη ροή του set σου και πιστεύεις ότι θα ξενερώσει το dancefloor, δεν πρέπει να το βάλεις ακόμα και αν στο ζήτησε με νάζι μια πανέμορφη clubber που κατά τα άλλα δύσκολα της αντιστέκεσαι.

6. Ακόμα και ένας κακός DJ, όλο και κάποιο δυνατό -άγνωστο για σένα- track θα παίξει. Βγες για ποτό, άκου μουσικές και παρατήρησε τον κόσμο. Το Shazam δεν είναι ντροπή, κανείς δεν μπορεί να ξέρει όλα τα tracks απ’έξω.

7. Το dancefloor ακόμα κι αν έχει μόλις 20 άτομα, εσύ παίξε κανονικά και μην τα στείλεις για ύπνο. Ποτέ δεν ξέρεις ποιοί είναι αυτοί οι 20 και αν κάποιος από αυτούς εφόσον διασκεδάσει μπορεί να γίνει το κονέ που θα σου αλλάξει την επαγγελματική σου ζωή.

8. Οι μόνοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα που γνωρίζουν τα releases και τα βιογραφικά των DJs, είναι αυτοί που παίζουν παράλληλα και ως DJs. Επομένως σε δουλειές 9 στις 10 φορές οι DJs θα σε συστήσουν, επομένως κοίτα να τα έχεις καλά με τους συναδέλφους σου.

9. Άλλο ο καλλιτέχνης DJ και άλλο ο διασκεδαστής DJ. Από τον πρώτο περιμένεις να ακούσεις κυρίως διαφορετικά tracks, από τον δεύτερο κυρίως οικεία tracks. Ξεκαθάρισε μέσα σου σε ποιά από τις δύο κατηγορίες ανήκεις ή θέλεις να ανήκεις και κινήσου ανάλογα.

10. Ένα back2back με έναν κακό DJ θα σε χαντακώσει, ένα back2back με έναν καλό DJ θα σε απογειώσει. Όταν άνθρωποι με παράλληλες πορείες, γνώσεις και ικανότητες τα βρουν και δουλέψουν ομαδικά, το αποτέλεσμα μόνο νικηφόρο μπορεί να είναι.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts