Είδαμε το πρώτο δίωρο επεισόδιο της νέας σειράς που παίζει αυτή τη στιγμή στο αμερικάνικο κανάλι HBO με τίτλο Vinyl σε σενάριο Mick Jagger και σκηνοθεσία Martin Scorsese. Λέγεται οτι για τη δημιουργία της νέας αυτής σειράς ευθύνεται ο Mick Jagger όταν σε μία επίσκεψή του στο τηλεοπτικό κανάλι HBO τους είπε οτι θα πρέπει να γυρίσουν μια σειρά οπου θα εξιστορούν όλα οσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο στη Νέα Υόρκη, στα ’70s και αφορούν την μουσική βιομηχανία του τότε, με κυρίαρχο στοιχείο το τρίπτυχο sex, drugs and rock and roll.

Martin-Scorsese-y-Mick-Jagger-Vinyl.jpg

Μολις άκουσαν όλες αυτές τις λεπτομέρειες οι παραγωγοί του καναλιού αποφάνθηκαν αμέσως οτι είναι πολύ καλή ιδεα και την υλοποίησαν. Όλη αυτή η εξιστόρηση γίνεται μέσα από το πρίσμα του πρόεδρου της δισκογραφικής εταιρείας American Century, Richie Finestra (υποδιόμενου απο τον Bobby Cannavale) που δίνει μάχες να σώσει την εταιρεία του από τη χρεωκοπία προσπαθώντας να βρεί άγνωστα ταλέντα και να τα εξελίξει σε αστέρες, αλλά ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει την επήρεια του εαυτού του που είναι πολύ ευάλωτος στους πειρασμούς της εποχής και τις απολαύσεις χωρίς μέτρο και λογική.

Ο Mick Jagger τα έχει ζήσει και τα ξέρει όλα από πρώτο χέρι και αφηγείται όσα συνέβησαν που πιστέψτε μας οταν δείτε το πρώτο επεισόδιο θα διαπιστώσετε οτι δεν μπορεί να έχουν συμβεί ολα αυτά που εξιστορούνται. Δεν είναι δυνατόν να υπήρχαν στον τότε κόσμο τόσο μεγάλες ελευθερίες, τόσο μεγάλες ευκαιρίες καριέρας στη μουσική βιομηχανία αλλά και στην παραγωγή μουσικής.

Τα αστέρια της μουσικής μπορούσαν να ξεκινήσουν τότε πολύ εύκολα με την ηχογράφηση ενώς Promo Single και την εναπόθεση του στη δισκογραφική για άκουσμα και την μετέπειτα κρίση της δισκογραφικής αν θα το βγάλει σε παραγωγή ώστε να γίνει γνωστός σαν νέος καλλιτέχνης. Τα αστέρια που κυριάρχησαν μπορει να ξεκίνησαν μέ ένα τόσο ασήμαντο τρόπο, με μια απλή συγκυρία γνωριμιών και καταστάσεων ή λαδώματος της δισκογραφικής παρότι μέχρι τότε ήταν άγνωστοι σε αφάνεια.

* Ποιος ο λόγος να δει τη σειρά ενας DJ; επιβάλλεται να τη δει για να γνωρίσει πως ήταν τοτε τα πράγματα στη μουσική βιομηχανία των λίγων, να συγκρίνει με την ευκολότερη παραγωγή του σήμερα των πολλών, αλλα και απο σεβασμό γιατί κλέβει και αυτός καθε φορά λίγη απο τη δόξα αυτών των καλλιτεχνών που επιλέγει να παίξει στα σέτ του *

vinyl series.jpg

Ενα άλλο θέμα που θίγεται είναι επίσης και η τόσο μεγάλη τρέλα και παράνοια των τότε καταχρήσεων που μπορούν εύκολα να καταστρέψουν μια καριέρα.

Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται απίστευτα, όμως όλα αυτά έχουν συμβεί καθότι ο Mick Jagger δεν θα έλεγε ποτέ ψέμματα και υπερβολές για την φιλήδονη δεκαετία του 70 όπως αυτός την είχε ζήσει.

Μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά παίζει και ο γιος του ο James Jagger, o οποίος υποδύεται τον Frontman ενός Punk συγκροτήματος.

Μέσα απο τη σειρά αυτή βλέπουμε τα πρώτα βήματα των μεγάλων αστεριών της Rock, Glam Rock, Punk Rock, Soul, Funk, Blues, Disco και Pop μουσικής καθώς και προγενέστερα στοιχεία των 60’s που υπάρχουν στα 70s όπως οι hippies.

Η πρώτη σαιζόν θα περιλαμβάνει 10 επεισόδια που περιμένουμε ανυπόμονοι να τα δούμε γιατί κάνουν παρέλαση μεγάλα αστέρια όπως: Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple κ.α .


Φήμες λένε οτι στο 6ο επεισόδιο γίνεται αφιέρωμα στον χαρισματικό David Bowie που τον υποδύεται ο ηθοποιός Noah Bean.

H σειρά προβάλλεται στην Nova για την Ελλάδα!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts