To νέο είχε ανακοινωθεί πριν από λίγους μήνες από την ίδια τη Serato και οι υποψιασμένοι χρήστες Scratch Live περίμεναν το Φεβρουάριο του 2014 πως και πως. O λόγος για την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Serato DJ “1.6”, που δόθηκε αρχικά τον Ιανουάριο σε Beta για τους τολμηρούς και επιτέλους σήμερα 4 Φεβρουαρίου είναι διαθέσιμη για όλους σε stable version.

Μα καλά θα αναρωτηθούν οι μη ενημερωμένοι, τόση φασαρία για ένα update; Ο βασικός λόγος του buzz και της ιστορικότητας της σημερινής μέρας, είναι γιατί με το συγκεκριμένο update σηματοδοτείται η αρχή του τέλους για το πρόγραμμα Scratch Live. Ναι καλά διαβάσατε! Δεν θα υπάρξει άλλο update και περαιτέρω εξέλιξη στο πρόγραμμα που χιλιάδες DJs σήμερα χρησιμοποιούν, κάτι που σημαίνει ότι από σήμερα και πέρα όλοι οι χρήστες του Scratch Live αργά ή γρήγορα θα το αντικαταστήσουν με το Serato DJ. Προφανώς το τελευταίο στην έκδοση 1.6 δουλεύει πλέον και με timecodes, είναι πλέον συμβατό και με όλο το hardware της μητρικής εταιρίας Rane (SL-2, SL-3, SL-4 και τους Rane mixers), υποστηρίζει το Serato Video και γενικά η μετάβαση είναι απίστευτα ομαλή και απροβλημάτιστη από το ένα πρόγραμμα στο άλλο. Οι μόνοι “άτυχοι” που αναγκαστικά θα παραμείνουν στο Scratch Live, είναι οι κάτοχοι SL-1 και ΤΤΜ 57SL, ως τα μόνα μοντέλα που λόγω παλαιότητας (έχουν USB 1.1) δεν υποστηρίζει το Serato DJ.

seratodj.jpg

Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα για τους συναδέλφους που θα κάνουν τη μετάβαση, είναι ότι εκτός από μικρές ή μεγάλες βελτιώσεις που θα δουν σε αρκετές λειτουργίες του “νέου για αυτούς” πρόγραμματος, θα έχουν πλέον στη δίαθεσή τους τη λειτουργία SYNC. Ναι, αυτό το κουμπί του “διαβόλου” που τους έχει κάνει όλoυς DJs, αλλά σε κάποιες δύσκολες στιγμές μπορεί να μας κάνει τη ζωή λιγουλάκι πιο εύκολη. Τέλος είναι συμβατό πλήρως με το νέο MacOS X Mavericks, όπως και υποστηρίζει με ιδανικό τρόπο το νέο υπερcontroller της Pioneer “DDJ-SZ”. Δείτε αναλυτικά τις βελτιώσεις και κατεβάστε δωρεάν το Serato DJ, από το επίσημο site (LINK).

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts