Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια προπονητές και χιλιάδες djs.

Μπορεί να μην παίζουν όλοι μουσική, όμως πάντα έχουν άποψη για όλα. Την επιλογή των κομματιών, την τεχνική, το flow αλλά και την παρουσία στην κονσόλα. Δυστυχώς θα πρέπει να ανεχτείς την κριτική όχι μόνο των σχετικών, αλλά και εκείνων που νομίζουν ότι είναι σχετικοί.  Πως χειρίζεσαι όμως την κριτική; Πόσο επιτρέπεις να σε επηρεάζει στο performance σου; Τι κρατάς και τη αφήνεις; Όλα αυτά τα ερωτήματα απαντώνται σε αυτό το άρθρο.

"BIG HERO 6" MEET BAYMAX — A robot named Baymax befriends robotics prodigy Hiro Hamada, and together—along with an unlikely band of high-tech heroes—they race to solve a mystery unfolding in the streets of San Fransokyo. "Big Hero 6" is in theaters Nov. 7, 2014. ©2014 Disney. All Rights Reserved.

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Κριτική θα σου γίνει είτε σου αρέσει είτε όχι. Επέλεξες ένα επάγγελμα όπου διαρκώς κρίνεσαι. Οπότε πρέπει να μάθεις να τη χειρίζεσαι προς όφελος σου. Για να χειριστείς τη κριτική πρέπει να δεις από που και από ποιόν προέρχεται. Είναι σχετικός με το άθλημα; Έχει εμπειρία στο χώρο; Έχει ειλικρινείς προθέσεις; Το τελευταίο ίσως είναι και το πιο σημαντικό. Αξιολόγησε αν αυτό που σου λέει κάποιος είναι γιατί θέλει να σε βελτιώσει ή να σε πικάρει.
Έτσι ερχόμαστε να απαντήσουμε το δεύτερο ερώτημα. Πόσο επιτρέπεις να επηρεάσει το performance σου. Μην μπεις στο τρυπάκι να αλλάξεις ριζικά το σετ σου επειδή κάποιος σου άσκησε κριτική που δεν ήταν η επιθυμητή. Σκέψου τι σου είπε, κάνε την αυτοκριτική σου και αξιολόγησε όσο πιο αντικειμενικά μπορείς το δικό σου performance. Ιδανικά για σένα ηχογράφησε το επόμενο σετ σου για να μπορείς να κρίνεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Man being scolded by his shadow

Αν αυτός που σου κάνει κριτική είναι αξιοσέβαστος για σένα και θεωρείς ότι είναι και γνώστης του αντικειμένου, κρατάς την συμβουλή του και προσπαθείς να εφαρμόσεις όσα σου είπε μήπως και βοηθηθείς. Μάθε όμως να δέχεσαι την κριτική. Μην ζεις σε μια άλλη στρατόσφαιρα όπου νομίζεις ότι μετά από σένα το χάος, γιατί τότε είναι που την πατάς.
Επίσης μάθε να χειρίζεσαι και την καλή κριτική. Όταν έρθει κάποιος και σου πει «πω ρε φίλε…τι μουσικάρες παίζεις» δες ποιος είναι αυτός που στο λέει πριν καβαλήσεις το καλάμι και νομίζεις ότι είσαι εσύ και ο Tiesto οι τελευταίοι αξιόλογοι djs του πλανήτη. Όσο πρέπει να χειρίζεσαι την καλή κριτική, άλλο τόσο πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι τα θετικά σχόλια που μπορεί να σε παρασύρουν σε έπαρση και άλλες παγίδες.

Συνοψίζοντας, είναι αναπόφευκτη η κριτική. Είναι σημαντικό να μάθεις να τη χειρίζεσαι προς όφελος σου. Μην χαλιέσαι, μη πέφτεις στη μαύρη κατάθλιψη, αλλά προσπάθησε να την αξιολογήσεις. Μάθε να χειρίζεσαι τα θετικά και τα αρνητικά σχόλια και είναι βέβαιο ότι θα γίνεις καλύτερος.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Andreas Garifalis

7 χρονών είχε δύο αγάπες… τη Μαρία που έμενε στο διπλανό τετράγωνο και τα πικάπ του γείτονα. 7 χρόνια μετά η Μαρία τον πλήγωσε αλλά τα πικάπ ποτέ. 15 χρονών κάνει το πρώτο του residency στο ιστορικό Street Club και έκτοτε η μουσική του τον έχει οδηγήσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Ολλανδία και Αγγλία! Λάτρης της soulful House, της afro και του tribal, φημίζεται για την ενέργεια του και τους ασυνήθιστους τρόπους που μιξάρει! Αντιπαθεί φανατικά τους Dj’s που δεν σηκώνουν τα μάτια από τα decks και αρνείται πεισματικά να παίξει με laptop. Άλλοι το λένε τρελό και άλλοι Andreasondecks!

Related Posts