Πολλοί είναι αυτοί που έχουν γράψει ιστορία όχι μόνο για τα mixing skills τους, αλλά και για την συμπεριφορά τους πίσω από τα decks και όχι μόνο. Μπορεί τα κακά παιδιά να ήταν περισσότερα στο παρελθόν, μπορεί η νέα γενιά djs να είναι σαφώς πιο friendly στο κοινό αλλά και στους ιδιοκτήτες των clubs όμως και τώρα υπάρχουν κακά παιδιά που χρήζουν αναφοράς και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή ή συμμόρφωση.

Betoko

betoko1

Αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα του είχε η συμπεριφορά του Betoko απέναντι στη γυναίκα του. Ο ξυλοδαρμός της, του κόστισε αρκετά gig cancellations και ένα μεγάλο αριθμό αρνητικών σχολίων από συναδέλφους αλλά και fans.

Richie Hawtin

RICHIE HAWTIN

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Richie Hawtin έσπρωξε το monitor πάνω σε μια fan που βρισκόταν backstage. Το video έκανε το γύρο του διαδικτύου και φυσικά τα σχόλια δεν ήταν καθόλου θετικά. Ακόμα και μετά τη δημόσια απολογία του οι fan δεν πείστηκαν ιδιαίτερα. Άλλωστε το βίντεο μαρτυρά ότι ή βρισκόταν σε άλλο πλανήτη ή απλά δεν πολύ νοιάστηκε αν χτύπησε η κοπέλα.

Erick Morillo

erickmorillohand

Είναι και πάλι εδώ αλλά χρειάστηκε να πιάσει πάτο και να ξανασηκωθεί. Ο Erick Morillo δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την άνοδο των πιτσιρικάδων djs και ωθήθηκε σε υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Χώρισε με τη γυναίκα του, συλλήφθηκε 3 φορές και του απαγορεύτηκε να πετάει με την british Airways μεταξύ πολλών άλλων περιστατικών που του κόστισαν. Χρειάστηκε να πάει σε κέντρο απεξάρτησης 3 φορές. Τώρα ξαναζεί αυτό που αγαπάει, όμως σίγουρα αυτή η περίοδος τον σημάδεψε για τα καλά.

Deadmau5

deadmau5-wallpaper-14

Δεν μασάει τα λόγια του! Τα έχει βάλει με όλη την EDM σκηνή, όλους τους festival organisers, όλους όσους δεν παίζουν τη δική τους μουσική, αλλά και όποιον και ότι τον ενοχλεί. Αυτό του έχει προκαλέσει φανατικούς haters αλλά και φανατικούς fan όμως δείχνει να το απολαμβάνει όσο και τις μουσικές του παραγωγές. Είναι αναμφίβολα ένα από τα bad boys που διασκεδάζει να προκαλεί.

Avicii

avicii

Μπορεί να μην προκάλεσε με τη συμπεριφορά του ή απλά να μην μαθεύτηκε ποτέ, όμως η περίπτωση του είναι ενδεικτική αυτού που λέμε burn out. Μέσα σε 5 χρόνια άφησε την κορυφή λόγω προβλημάτων υγείας που προκλήθηκαν από υπερβολική κατανάλωση αλκόολ (άλλοι πάλι μιλούν για ναρκωτικά). Ο Avicii αποτελεί και ένα τρανό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο προσπαθούν οι εταιρίες και οι manager να ξεζουμίσουν κάθε ανερχόμενο ταλέντο, ωθώντας τον στα άκρα και σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Αναμφίβολα υπάρχουν και πολλά ακόμα κακά παιδιά που θα μπορούσαν να προστεθούν στη λίστα όμως καλό είναι να αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή για όλους τους ανερχόμενους djs που φαντάζονται lear jets, πολυτέλειες, σαμπάνιες και κορίτσια γύρω τους. Πίσω από τη λάμψη πολλές φορές υπάρχουν ακραίες συμπεριφορές, πίεση, άγχος, καταχρήσεις, κατάθλιψη.

Όπως είπε και ο Carl Cox σε μια συνέντευξη του στο traxmag: έχω δει djs να φτάνουν στη κορυφή και μόλις πέφτουν από το νο1 στο νο5 να καταλήγουν σε κατάθλιψη, χωρισμένοι και σε κέντρα απεξάρτησης. Είμαι χαρούμενος γι’αυτό που κάνω. Είτε παίζω για 200 είτε παίζω για 25.000 δεν έχει σημασία, αρκεί να περνάνε καλά.

 

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Andreas Garifalis

7 χρονών είχε δύο αγάπες… τη Μαρία που έμενε στο διπλανό τετράγωνο και τα πικάπ του γείτονα. 7 χρόνια μετά η Μαρία τον πλήγωσε αλλά τα πικάπ ποτέ. 15 χρονών κάνει το πρώτο του residency στο ιστορικό Street Club και έκτοτε η μουσική του τον έχει οδηγήσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Ολλανδία και Αγγλία! Λάτρης της soulful House, της afro και του tribal, φημίζεται για την ενέργεια του και τους ασυνήθιστους τρόπους που μιξάρει! Αντιπαθεί φανατικά τους Dj’s που δεν σηκώνουν τα μάτια από τα decks και αρνείται πεισματικά να παίξει με laptop. Άλλοι το λένε τρελό και άλλοι Andreasondecks!

Related Posts