Ιστορικά clubs της Κρήτης που συνεχίζουν.
Μπορεί να μην είναι πολλά, όμως παραμένουν ιστορικά και συνεχίζουν το δικό τους ταξίδι στο χώρο της club σκηνής. Έχουν φιλοξενήσει μερικούς από τους παγκοσμίου φήμης djs και συνεχίζουν να αντέχουν στο χρόνο. Τυχαίο;;; Αν θέλετε τη γνώμη μου τίποτα δεν είναι τυχαίο. Προτού κάποιοι βιαστούν να πουν γιατί αυτό και όχι εκείνο, οφείλω να αναφέρω ότι δεν εργάζομαι σε κανένα από αυτά τα club εδώ και κάποια χρόνια, όμως θεωρώ ότι οφείλουν αναγνώρισης από όλους εμάς που υπηρετούμε αυτό το χώρο. Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι χώροι που χτίζουν την δική τους ιστορία όμως κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει την επιτυχία όσων αναφέρονται παρακάτω.

Mylos Club (Χανιά)
25 χρόνια συνεχούς παρουσίας χωρίς ποτέ να αλλάξει όνομα και φιλοσοφία. Το Mylos club έχει φιλοξενήσει τους κορυφαίους στα decks του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα αείμνηστα set του Danny Tenaglia, του David Morales,Dennis Ferrer, Mark Knight και πολλών ακόμα!!! Το Mylos club είναι το στέκι όσων αγαπούν τους deep house ήχους του επί σειρά ετών resident, George Dexx. Οι Πέμπτες ανήκουν στους Ελληνες guest djs(CJ Jeff, Triantafullou, Junior Pappa κ.α) και οι Τρίτες στο επιτυχημένο Deep Viberations. Το Mylos club και το αδερφάκι του beach bar Neromylos είναι κάτι σαν το «Ελαφονήσι της Dance» στo νησί μας.

Senso club (Χανιά)
Μπορεί οι περισσότεροι να το έχουν συνδέσει με τα χειμερινά τους ξενύχτια, όμως εδώ και δύο χρόνια το Senso έχει αλλάξει τη συνταγή! Ξεκούραση λίγων ημερών μετά το χειμώνα…και summer opening με dance parties, guest djs και όλα όσα ψάχνει ο καλοκαιρινός clubber. Το Senso γράφει ιστορία αντέχοντας στο χρόνο. Μαζί του και το Faded που φέρνει τους καλύτερους της urban σκηνής αλλά και τα υπόλοιπα parties που συμπληρώνουν το πρόγραμμα της εβδομάδας…όπως λένε και τα παιδιά του Senso…it is always a good choise.

Desire (Island of Desire)
Υπήρξε σημείο αναφοράς για τον ήχο του, όταν δημιουργήθηκε. Πολλοί το χαρακτήρισαν ως ένα από τους καλύτερους ήχους της Ευρώπης. Ακόμα και σήμερα αυτός ο ήχος είναι που σου χτυπάει σαν σφαίρα στην καρδιά όταν σκάει το μπάσο. Μπορεί το όνομα να άλλαξε αλλά ο ιδιοκτήτης Νίκος Ψαλτάκης παραμένει ο ίδιος και η αγάπη του για το clubbing ίδια. Πέρυσι παρέλασαν από τα decks του οι Black Coffee, David Morales, Jamie Lewis και οι δικοί μας Agent Greg, Ace2Ace και Dino MFU μεταξύ άλλων. Καταφέρνει να πρωταγωνιστεί στη νυχτερινή διασκέδαση του καλοκαιρινού Ηρακλείου και όχι άδικα.

Ice club (Ρέθυμνο)
Μετράει περισσότερα από 15 χρόνια στη διασκέδαση του Ρεθύμνου. Ποιος μπορεί να πει ότι το ICE δεν ανήκει στις σταθερές αξίες του νησιού. Τα τελευταία χρόνια το ICE μας συντροφεύει και το καλοκαίρι χαρίζοντας μοναδικές βραδιές clubbing. Μπορεί το μέγεθος του να μην επιτρέπει να φιλοξενήσει ξένους djs όμως σχεδόν όλοι οι μεγάλοι έλληνες djs έχουν βρεθεί έστω και μία φορά στα decks του. Κάθε χρόνο τα κεράκια του ICE σβήνει ο Vassilis Tsilichristos!

Fortezza lighthouse bar (Ρέθυμνο)
Είναι όπως το φάρο του Ρεθύμνου. Φωτεινό σημείο αναφοράς. Καλοκαίρι χωρίς Fortezza δε μπορώ να θυμηθώ, όσο πίσω και αν γυρίσω το χρόνο. Και αν έχουν παρελάσει djs από το Fortezza!!! Μπορεί να έχουν περιοριστεί οι βραδιές με house μουσικές (και που δεν έχουν περιοριστεί άλλωστε) όμως κανείς δεν μπορεί να σβήσει όσα έχουν μείνει ανεξίτηλα στο χρόνο. Το Fortezza παραμένει ένα ιστορικό club…και πρόσφατα ανακαινισμένο!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Andreas Garifalis

7 χρονών είχε δύο αγάπες… τη Μαρία που έμενε στο διπλανό τετράγωνο και τα πικάπ του γείτονα. 7 χρόνια μετά η Μαρία τον πλήγωσε αλλά τα πικάπ ποτέ. 15 χρονών κάνει το πρώτο του residency στο ιστορικό Street Club και έκτοτε η μουσική του τον έχει οδηγήσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Ολλανδία και Αγγλία! Λάτρης της soulful House, της afro και του tribal, φημίζεται για την ενέργεια του και τους ασυνήθιστους τρόπους που μιξάρει! Αντιπαθεί φανατικά τους Dj’s που δεν σηκώνουν τα μάτια από τα decks και αρνείται πεισματικά να παίξει με laptop. Άλλοι το λένε τρελό και άλλοι Andreasondecks!

Related Posts