Θες να το ζήσεις;

Η μουσική από την αρχή της γέννησης της είχε τον σκοπό της διασκέδασης, της χαλάρωσης, της παρέας, της δημιουργικότητας και της μαγείας της να σε ταξιδεύει μαζί της σε φανταστικά ή πραγματικά μέρη, μέσω της μελωδίας της.

Από την αρχική πρώτη μελωδία, μέχρι το 2014 έχει πορευτεί στον χάρτη της ανθρωπότητας με πολλά διαφορετικά πλαίσια, όργανα και μελωδίες. Από την αρχαία άρπα, τη μεσαιωνική σύνθεση για ορχήστρες, μέχρι την επανάσταση της κιθάρας με ροκ ακούσματα, έχει κάνει ένα τεράστιο ταξίδι εξέλιξης ανάμεσα σε παρτιτούρες και δημιουργούς!

Τα τελευταία χρόνια ή καλύτερα δεκαετίες, η αυθεντική ορχηστρική μουσική κάθε μουσικού στυλ, έχει δώσει ολοένα και περισσότερο χώρο και ευκαιρίες στον ηλεκτρονικό ήχο χορευτικής κυρίως μουσικής.

Οι λόγοι πολλοί… Οι μεγάλες μπάντες του χτες με την εξέχουσα δισκογραφία, εξαφανίστηκαν ή εξαφανίζονται με τον ίδιο ρυθμό που κάποτε χάσαμε τους δεινόσαυρους. Οι δισκογραφικές εταιρίες που από τα μέσα της δεκαετίας του 50 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 90 στην κυριολεξία θησαύρισαν από έσοδα δίσκων, κασσετών και μετέπειτα CDs, εξατμίστηκαν από τον τρόπο λειτουργίας και εσόδων που γνωρίζαμε…

Η τελεία, έδωσε την ευκαιρία στην … άνω τελεία να ανασυνταχθεί να δει μπροστά και να στοχεύσει στη νέα εποχή. Η EDM είναι η νέα εποχή!

electronic-dance-music.jpg

Γύρω από τον απωθητικό για πολλούς, αυτόν τίτλο, ζει και δημιουργείτε η νέα τάση της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

Electronic Dance Music είναι ένας γενικός όρος που περιέχει μέσα της όλα τα ηλεκτρονικά στυλ χορευτικής μουσικής και λοιπών εφαρμογών.

Marketing, σχεδιασμός, τεχνολογία σύνθεσης και δημιουργίας έδωσαν το ερέθισμα, αλλά και το κίνητρο σε χιλιάδες μέχρι χτες ακροατές μουσικής να γίνουν αυτοί πρωταγωνιστές της σύγχρονης μουσικής, δηλαδή DJs & producers.

Η μουσική τεχνολογία δημιούργησε κίνητρο σε δημοφιλή με τον χώρο brands να παράγουν γρήγορες και άμεσες τεχνολογικές λύσεις ευκολίας για δημιουργία ηλεκτρονικών κομματιών από «αρχικά ερασιτέχνες πατοκούμπηδες» που άλλοι από τύχη και άλλοι με πολύ δουλειά εξελίχθηκαν σε σπουδαία ονόματα της σημερινής ηλεκτρονικής/διαδικτυακής δισκογραφίας.

dim chord studio.jpg

Τα tips και οι πολλές θεωρίες του τύπου έχεις πάει ωδείο; ξέρεις από νότες… σίγουρα έδωσαν βαθμό αξιοποίησης και καλύτερης προσαρμογής στα νέα παιδιά που έχτισαν βήμα – βήμα παρέα με τον υπολογιστή τους, τα υπόλοιπα αναγκαία τεχνικά parts και τελικώς, ένα ολοκληρωμένο προσωπικό μικρό studio στον χώρο τους.

Η ανάγκη αξιοποίησης και προώθησης των νέων αυτών «σπιτικών» καλλιτεχνών ηλεκτρονικής μουσικής δημιούργησε την τάση promotion μέσω της ευκολίας της παγκοσμιοποίησης των social media αλλά και τη δημιουργία “events” βαπτίζοντας τους σε μια νύχτα … DJs και δείχνοντας τους την ευκολία παιξίματος μουσικής μέσω ενός controller με sync προτροπή. Σωστό ή λάθος, εμείς δε θα το κρίνουμε – αυτή ήταν η αρχή της εποχής των νέων events – που αναγκαστικά όσο και χρήσιμα συνδέθηκε με τους απανταχού παρόντες managers που άλλοι με εμπειρία και άλλοι καθόλου εκπροσωπούν αυτά τα νέα ταλέντα με το όραμα να γίνουν οι #1 του χώρου!

Και αφού τα bars/clubs δεν ήταν αρκετά ώστε να καλύψουν τη δίψα του κοινού, που ολοένα και περισσότερο εκδήλωνε ενδιαφέρον στο να δει και να ακούσει τον “producer – καλλιτέχνη” Live, δημιουργήθηκαν τα Dance Festivals που και όγκο κόσμου πήραν και εκτόξευσαν τις αμοιβές των πρωταγωνιστών του χώρου σε ένα εφάμιλλο χρηματιστήριο αντίστοιχων stars του ποδοσφαίρου, χωρίς όμως να υπάρχει το υπόβαθρο, ώστε το όλο θέμα να δημιουργεί στέρεες βάσεις και συνθήκες για να μείνει στη πορεία της μουσικής και να μη σκάσει ως μια ακόμα lifestyle σαπουνόφουσκα!

EDMBombs.jpg

Η ερώτηση ήταν … θέλεις να το ζήσεις; Η απάντηση δική σου!

Η μουσική ήταν, είναι και θα είναι δίπλα μας ΑΘΑΝΑΤΗ! Από μας εξαρτάτε να είναι και καλή!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts