Η μουσική πλευρά της Dreamland!

Προσωπικά κλείνω το κεφάλαιο Dreamland (για φέτος βεβαίως βεβαίως) με αυτό το άρθρο αφιερωμένο στη μουσική που ακούσαμε. Ήταν πολύ η μουσική και ήταν για όλα τα γούστα. Φυσικά όπως ξαναείπα τα φεστιβάλ τέτοιου είδους ενδείκνυνται για πριόνι και όταν λέω πριόνι δεν εννοώ μόνο edm. Παρόλο που τα προσωπικά μου ακούσματα απέχουν πολύ από την edm, θα είμαι πολύ αντικειμενικός και σωστός απέναντι σε όσους θα αναφερθώ. Έτσι πρέπει άλλωστε αν κρίνει κανείς «dj-ίστικα».

Με τη σειρά εμφάνισής τους λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Angel Stoxx

Λίγοι στην Ελλάδα συνδυάζουν τον παραγωγό με τον πραγματικό dj. Ο Βαγγέλης (angel stoxx) είναι ένας από αυτούς και το απέδειξε και στην dreamland. Ήρθε, είδε, και με την εμπειρία που έχει και από το εξωτερικό σε τέτοια φεστιβάλ κατάλαβε τι πρέπει να κάνει. Ανέβασε τα bpm του από τα ~122 στα ~125, και έπαιξε το «δικό του πριόνι» σε ακούσματα tech house μιξάρωντας απροβλημάτιστα τα πάντα με τα εφέ του και τα «όλα του», πραγματοποιώντας από τα καλύτερα, αν όχι Το καλύτερο σετ, του συγκεκριμένου είδους μουσικής, κάνωντας τον κόσμο να χορέυει στο ρυθμό του. Κερασάκι στην τούρτα η δυναμική του στο μικρόφωνο που που ανά τακτά χρονικά διαστήματα έπιανε και ξεσήκωνε τον κόσμο επιπλέον της μουσικής. «Πάμε ρε Dreamland!». Μπράβο Βαγγέλη!

Agent Greg

Επίσης ένας Dj με μεγάλη πορεία στη χώρα μας και όχι μόνο φυσικά. Δεν είναι και λίγο να σε αναγνωρίζει (ξένος) κόσμος που σε είδε τυχαία κάπου. Ο Greg ήξερε επίσης τι έπρεπε να κάνει και το έδειξε από την πρώτη στιγμή. Ευέλικτος όσο λίγοι μουσικά, ανέβασε το θερμόμετρο της σκηνής και είδαμε τα πρώτα δείγματα παραληρήματος του κοινού! Μέσα στους 5 (βαριά 10…) dj’s στην Ελλάδα που προσωπικά ξεχωρίζω για την τεχνική αλλά και το feeling που βγάζουν, παρουσίασε ένα συγκροτημένο δυνατό σετ με φωνητικά σύγχρονα αλλά και από άλλες δεκαετίες, δικά του mash up και όχι μόνο. Highlight η ερώτηση προς το κοινό όταν απότομα έκλεισε τη μουσική «να βάλω κάνα ελληνικό???», και από κάτω ακούστηκε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΟΧΙ!!!» και καπάκι ξαναμπήκε με δυνατό beat! Greg ευχαριστούμε!

Playmen

Κόντρα σε όλες τις κακές γλώσσες που ακούγονται ή έχουν ακουστεί ανά καιρούς, οι playmen ήρθαν με ένα σετ που ήταν από τα πιο μελετημένα του φεστιβάλ. Είχαν ρίξει πολύ δουλειά σε αυτό και φάνηκε και στο κοινό αλλά και στους ίδιους που το χαρήκαν όσο και ο κόσμος. Mash up, παραγωγές δικές τους και όχι μόνο και μια ροή κομμένη και ραμμένη για την dreamland, ξεσήκωσαν το κοινό και έδειξαν το δρόμο για όλα όσα ακολούθησαν στο φεστιβάλ. Εγώ σας άκουσα πρώτη φορά live και έχω να πω respect.

Hector

Ο πιο άνετος χαλαρός Θεσσαλονικιός Dj με ένα από τα καλύτερα edm σετ της dreamland. Έκλεψε την παράσταση με το one man show που στην ουσία ήταν. Ο κόσμος μάλλον τον λάτρεψε γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν ένας από αυτούς (με την καλή έννοια). Απλός όσο λίγοι, έκανε ένα σετ μιας ώρας και δε ξέρω και εγώ πόσα τραγούδια έπαιξε. Έβγαλε μια μοναδική «dj-ίστικη» δυναμική πάνω στο stage και την είδαμε να μεταβαίνει στο κοινό, μιας και αυτό δεν σταμάτησε να χοροπηδάει. Η pizza που του πήγε ο Κυριάκος Μαραγκός πάνω στη σκηνή την ώρα που έπαιζε θα μείνει στην ιστορία και ο Hector ακομπλεξάριστος τελείως δάγκωσε ένα κομμάτι και την πέταξε στο κοινό! Hector είσαι ωραίος ρε φίλε!

Kid Angello & Zenn, JG

Καλοί τεχνίτες με ωραία δυνατά-δυναμικά αλλά και λίγο διαφορετικά (από τους υπόλοιπους) σετ. Και αυτό είναι καλό γιατί δεν ακούσαμε λίγες φορές ίδια κομμάτια… Σέβομαι παιδιά σαν τον kid angello και τον zenn που απλά ανεβαίνουν πάνω,παίζουν μουσική και αποδίδουν. Παρεμπιπτόντως για το Γιάννη δεν έχω να πω τίποτα. Δε χρειάζεται. Έλεγε ο κόσμος το όνομά του πριν βγει στη σκηνή, αυτό λέει πολλά.

44.jpg

HouseTwins

Πριν σας πω για το σετ τους, να σας πω ότι ήταν οι μόνοι για τους οποίους ήρθε ο ηχολήπτης και είπε μπράβο, γιατί η ήχος τους ήταν άψογος. Φάνηκε, ή μάλλον ακούστηκε γιατί ηχητικά, γέμισε όλη η dreamland. Ο Ανδρέας και ο Γιάννης, όντας μουσικοί, ξέρουν ότι παίζει μέγιστο ρόλο να μην μπουκώνουν τα ηχεία, να μην παραμορφώνουν τα κομμάτια κτλ. Γι’ αυτό και μάλλον είχαν τη δυνατότερη ένταση από όλους σχεδόν! Παρουσίασαν άρτια το σετ τους μιας ώρας στο οποίο άκουσα τα περισσότερα κομμάτια από όλους και μάλιστα 80% δικές τους παραγωγές, remix-mash up κτλ. Έχω να πω ένα μπράβο και στους δύο γιατί είναι από τους λίγους Έλληνες παραγωγούς που λειτουργούν σε πρότυπα εξωτερικού και στο στούντιο αλλά και στα decks. Το respect λοιπόν που έχουν κερδίσει στο χώρο, είναι 100% δίκαιο και αντάξιο της εμφάνισής
τους στη Dreamland. Α και μη ξεχάσω, κατά τη διάρκεια του σετ τους, η Dreamland πήρε κυριολεκτικά φωτιά!

Christian Cambas

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν θυμάμαι την εμφάνιση και το set του Christian στη Dreamland είναι το «Ε ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ…». Καλλιτέχνης απλά και όμορφα. Επαγγελματίας, που σε κερδίζει με την εμφάνιση του on decks και τη μουσική του. Λουκούμι για την ώρα που έπαιξε και όχι μόνο. Ένα έχω να πω: «Έλα ρε παιδί μου να καούμε σαν άνθρωποι! Τόση ώρα περιμέναμε…!».

Nikko Sunset

Ξεκίνησε μόνος του την τρίτη και θεωρητικά πιο δύσκολη μέρα του φεστιβάλ και την έκανε εύκολη. Κάτι άλλο? Γειά σας. Μάζεψε μόνος του καμιά 300αριά ταλιμπάν από το ποτάμι κοντά στο stage και όλα αυτά τα πέτυχε με τη μουσική του. Μπράβο για το σετ, το χάρηκα γιατί ήταν αρκετά κοντά και στα δικά μου ακούσματα.

Chris idh

Αρχικά ο Chris με ένα ωραίο δυναμικό deep tech set μπόρεσε να αποβάλει το αρχικό απότομο entry στο stage λόγω καθυστέρησης στην Εθνική οδό και μετέπειτα να αποδείξει γιατί περιμένουμε πολλά στο μέλλον από αυτόν!

Dino mfu & slick beats

Μετά τη Ms.Lefki & τον Pete Cave, ο Dino με τους SlickBeats έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο κόσμος τους αγαπάει και τους ακολουθεί. Προσαρμοσμένοι στο φεστιβάλ, ανέβασαν ρυθμούς και bpm από τα συνηθισμένα τους και δώσανε στον κόσμο αυτό που ήθελε να ακούσει με τη δική τους φυσικά μουσική πινελιά. Ξεχωριστός και δυναμικός στο μικρόφωνο ο Gabriel από τους SlickBeats έδωσε και αυτός τη δική του μάχη ξεσηκώνοντας τον κόσμο περπατώντας κυριολεκτικά ανάμεσά τους!

2014-07-28-0533.jpg

George Siras

Είμαι πολύ προκατειλημμένος για να μιλήσω αντικειμενικά για αυτόν τον άνθρωπο. Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός με αυτόν που πήγαινα να ακούσω πιτσιρικάς στο city groove και ανέβαινα πάνω στο μπαλκόνι για να βλέπω τι κάνει. Δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός με αυτόν που μας έστειλε αδιάβαστους όταν κάποτε στον kiss έπαιζε house της εποχής και ξαφνικά κάνει ένα άρτιο κατέβασμα στα 116-118 παίζοντας 2-3 κομμάτια 80’s..! Δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τον άνθρωπο που «λουπάρει» με τα Mk2… Δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός, απλά χόρευα. Ούτε καν ξέρω τι γινόταν κάτω στο κοινό όταν έπαιζε. Δε με ένοιαζε, εγώ χόρευα…

Anna Maria X

Ίσως είμαι άδικος μαζί της λόγω του κυρίου από πάνω… Κι όμως η Anna Maria στάθηκε αντάξια. Μουσικό ταξίδι και αυτή με progressive και techno ρυθμούς. Δυνατή, δυναμικός ήχος με ωραίες μελωδίες και ο κόσμος έδινε τα ρέστα του.

Ελπίζω και εύχομαι η Dreamland, να φτάσει την Tommorowland σε επιτυχία.

Ελπίζω και εύχομαι να μην την φτάσει σε pre-recorded sets. Να κυριαρχεί ο dj, να κυριαρχεί το live set και ας γίνονται και λάθη. Έτσι μας αρέσει.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts