To Missing” είναι ένα τραγούδι από τη Βρετανική μπάντα Everything But The Girl και το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους από το 1994. Γράφτηκε από τα δύο μέλη του συγκροτήματος, τη Tracey Thorn και τον Ben Watt, ο οποίος έκανε και τη παραγωγή. Είχε καταγραφεί ως το δεύτερο single από το άλμπουμ στις 8 Αυγούστου 1994 και κυκλοφόρησε από την Atlantic Records και Blanco Y Negro Records. Αρχικά δεν πέτυχε τη μεγάλη αναγνώριση ή επιτυχία, μέχρι που το 1995 το ίδιο τραγούδι θα γίνει remix από τον Todd Terry και επανακυκλοφορεί, με αποτέλεσμα ένα παγκόσμιο release και χτύπημα κοντά στην κορυφή των charts σε πολλές χώρες.

Μουσικά το τραγούδι ανήκει σε πολλαπλά είδη. Η έκδοση από το άλμπουμ είναι μια πιο χαμηλή-tempo εκτέλεση, ενώ το remix η εκδοχή είναι πιο up-tempo, στο γνωστό dance-pop genre της δεκαετίας του 90. Στιχουργικά το τραγούδι μιλάει για ένα άτομο που λείπει σε ένα άλλο, επειδή έχουν απομακρυνθεί. Η κυκλοφορία του remix του “Missing” έδωσε μια ένδειξη του πειραματισμού της μπάντας με περισσότερα στοιχεία ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής για τα επόμενα άλμπουμ που θα ερχόντουσαν, πράγμα και που έγινε!

Το κομμάτι έφτασε στο #1 στο Billboard Hot100 chart της Αμερικής, το #3 στο UK Chart και σχεδόν στη κορυφή σε όλα τα υπόλοιπα charts του πλανήτη! Το Missing είχε τη τύχη (ή την ατυχία) να γίνει ως ένα από τα πιο κλασσικά house tunes σε remixes & bootlegs, αφού τόσο η acapella όσο και τα υπόλοιπα parts χρησιμοποιήθηκαν πολύ από γνωστούς και άγνωστους παραγωγούς/djs!

Εμείς θα σταθούμε στο καταπληκτικό remix του Fedde Le Grand το 2010, που κατά τη γνώμη μας είναι το κορυφαίο μετά το αρχικό original remix του Todd Terry (2005).

Το τραγούδι όμως είχε και απίστευτα πολλές διασκευές (covers)

Φέτος το καλοκαίρι, το ακούσαμε από τους HURT (Wonderful Life) και μας άρεσε πολύ και με την αφορμή αυτή σας το παρουσιάζουμε!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts