Η Technics συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και γιορτάζει δημιουργώντας ένα νέο θρύλο. Ο νέος βασιλιάς των πικάπ κυκλοφορεί το καλοκαίρι και θα μονοπωλήσει για χρόνια.
Τον καιρό που το cd έκανε την εμφάνισή του, η χρήση των πικάπ άρχισε να παίρνει την κατηφόρα. Το νέο μέσο ήταν γυαλιστερό και οι ιθαγενείς τρελαίνονται για καθρεφτάκια. Ήταν πιο φθηνό, μικρότερο σε μέγεθος και σε περίπτωση που ντρεπόσουν για το περιεχόμενο, έκρυβες εύκολα τα ίχνη του!!!

Το cd κούρασε, αποκαλύφθηκε. Δεν είχε ούτε την ποιότητα ενός δίσκου βινυλίου, ούτε παρείχε κάποια σημαντική βοήθεια από τη στιγμή που μπήκαμε με τα μούτρα στην ψηφιακή εποχή. Το cd έγινε η «πολυτελής έκδοση» για την ίδιας ποιότητας μουσική που κατεβάζουμε. Νόμιμα ή παράνομα.

Η επιστροφή του βινυλίου, στον όποιο βαθμό αυτή μπορεί να αγγίξει περασμένα μεγαλεία, είναι γεγονός. Μαζί με αυτό, γίγαντες του παρελθόντος έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, άλλοτε με μουσικές κυκλοφορίες, άλλοτε με νέα gadgets που δίνουν μια πιο σύγχρονη νότα σε μια παλιά συνήθεια.

technics sl1200gae2.jpg

Η Technics συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής. Μισός αιώνας πρωτοπορίας, μισός αιώνας γεμάτος μουσική. Η Technics βρήκε τον καλύτερο τρόπο να γιορτάσει τις 5 αυτές δεκαετίες κυκλοφορώντας τον διάδοχο του θρυλικού SL-1200, του πρώτου πικάπ άμεσης μετάδοσης που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα ‘70s.

Αν και η άμεση μετάδοση εκτιμήθηκε όσο τίποτε άλλο από τους DJs, ήταν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που έδωσαν την πρώτη ώθηση στη φήμη του SL-1200 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Ανθεκτικό, ακριβές, χωρίς απώλειες και οικονομικό σε σχέση με ένα καθαρά Hi Fi μηχάνημα με ιμάντα. Και όταν ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, ειδικά εκείνης της εποχής, εκθειάσει κάτι, η συνέχεια είναι γνωστή. Το SL εκτιμήθηκε από όλους, μπήκε στα σπίτια των μουσικόφιλων, έγινε συνώνυμο της ποιότητας, απαραίτητο εργαλείο κάθε DJ και σύμβολο της club σκηνής. Τώρα ήρθε η ώρα για τη σύγχρονη μορφή του.

Technics Grand Class SL-1200 GAE, ή αλλιώς πως το τέλειο γίνεται τελειότερο… Άσχετα με το αν η άμεση μετάδοση θεωρήθηκε ιδανική για Djs, η ποιότητα στον ήχο σε σχέση με τον ιμάντα ήταν είναι και θα είναι ανώτερη. Και μιας και είναι το σήμα κατατεθέν του SL, η Technics δεν μπορούσε παρά να εξελίξει το ίδιο σύστημα, επιμένοντας παρά το δυσανάλογο κόστος παραγωγής.

Η Technics για το νέο SL έχει υιοθετήσει νέα συστήματα για τη ρύθμιση των πικάπ μετά τη συναρμολόγησή τους, εξασφαλίζοντας πως πουθενά το βάρος δεν θα είναι διαφορετικό από το σχεδιασμό άρα και οι απώλειες στην ποιότητα του ήχου ανύπαρκτες.

Το πλατό του GAE αποτελείται και αυτό από τρία στρώματα, με το χαλκό, το αλουμίνιο και το λάστιχο να χαρίζουν μια απαράμιλλη σταθερότητα περιστροφής την ώρα που η αδρανειακή του μάζα κινείται σε επίπεδα σχεδόν διπλάσια των προκατόχων του.

technics sl1200gae3.jpg

Τα συμβατικά πικάπ άμεσης μετάδοσης, συχνά παρουσιάζουν προβλήματα χρονισμού. Το GAE διαθέτει ένα ολοκαίνουριο απύρηνο μοτέρ με διπλό ρότορα που εξαφανίζει τις καταπονήσεις που οδηγούν στην απώλεια του χρονισμού, χαρίζοντας αδιάκοπα τον ζεστό αναλογικό ήχο του βινυλίου.

Η κάσα του GAE έχει πλέον 4 στρώματα με ένα κάλυμμα αλουμινίου 10 χιλιοστών να καλύπτει το πολύτιμο εσωτερικό του. Σύγχρονα υλικά εξασφαλίζουν τη μέγιστη απορρόφηση κραδασμών και την προστασία του μοτέρ διατηρώντας τη φήμη της σειράς SL σαν τα πιο ανθεκτικά πικάπ στον πλανήτη.

Ο νέος βραχίονας του GAE είναι κατασκευασμένος από ελαφρύ μαγνήσιο για την μεγαλύτερη απόσβεση κραδασμών ενώ η χρήση των νέων χάλκινων και επιχρυσωμένων εξόδων του σήματος υπόσχονται μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα.

technics sl1200gae.jpg

Η Technics με το SL-1200 GAE δεν συνεχίζει απλά μια θρυλική σειρά λόγο μόδας. Η Technics με το SL-1200 GAE επαναπροσδιορίζει το πικάπ άμεσης μετάδοσης δημιουργώντας ένα θρύλο από την αρχή. Ο νέος βασιλιάς είναι εδώ…

πηγή: KLIK.gr

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts