Η Αθανασία είναι μια έφηβος αναγνώστρια του God is a DJ.gr από την επαρχία και φιλόδοξη DJ με πλάνα και όνειρα για το μέλλον! Αν κρίνουμε από τη γραφή του άρθρου και τον τρόπο τον οποίο χειρίζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, τότε μιλάμε για μια μελλοντική star των decks!

ATHANASIA VS JG.jpg

Γράφει η Αθανασία Μπουτζαρέλη:
Εχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά για τους DJs. Από που ξεκίνησαν, ποιος τους βοήθησε, που έπαιξαν για πρώτη τους φορά και τι έκαναν πριν γίνουν οι ”θεοί” των Decks.
Κάτι όμως πολύ ενθαρρυτικό είναι ότι όλο και περισσότεροι νέοι ασχολούνται με το DJing. Θα αναφερθώ μόνο στους φιλόδοξους DJs κάτω των 18, λόγω ότι έχω μια καλύτερη εικόνα, μιας και είμαι εγώ μια απο αυτούς. Όλοι έχουμε πάει σε πάρτυ φίλων μας και πάντα κοιτούσαμε, έστω για λίγο, το παιδί που ήταν μπροστά από τον υπολογιστή και διάλεγε τραγούδια απο το YouTube ή από προσωπικούς του φακέλους και έδινε ένταση στο πάρτυ αυτό. Όλοι έχουμε χορέψει σε clubs, πέρα απο το ”Δεν σου κάνω τον Άγιο”, τα λεγόμενα ”κλαμπίστικα” (για τους πιο ενημερωμένους, ΕDM, House, Trap) ή έστω έχουμε κουνήθει ρυθμικά . Όλοι, τέλος πάντων έχουμε ακούσει για μια Tomorrowland και για τον χαμό που γίνεται εκεί.

YOUNG DJ11.jpg

Κάποιοι από εμάς, όμως, αποκτήσαμε μια διαφορετική στάση προς το DJing, δηλαδή ψάξαμε περαιτέρω πληροφορίες για τους DJs, τα τραγούδια τους και κυρίως για τα ”εργαλεία” που χρησιμοποιούν. Είδαμε, ακόμα βίντεο τους με συνεντεύξεις τους, αφήναμε megamixes να παίζουν στον υπολογιστή μας και ταυτόχρονα κάναμε άλλες ασχολίες, ήρθαμε σε επαφή με Djs, γνωστούς στο ευρύτερο κοινό και μη, και τους ρωτήσαμε αν μπορούν να μας μιλήσουν για το επάγγελμά τους, κατεβάσαμε το virtual DJ και νομίζαμε ότι είμαστε ήδη ολοκληρωμένοι DJs και τέλος όταν πηγαίναμε βόλτα έξω τα βράδια, πέρα άπο το να περάσουμε όμορφα με τους φίλους μας, κοιτούσαμε και λίγο με ζήλο τον DJ, μήπως και καταλάβουμε τι είναι αυτό που τον κάνει ”πρωταγωνιστή” της βραδιάς.

YOUNG DJ9.jpg

Αν έχεις αύτα τα χαρακτηριστικά, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! Αποτελείς έναν από τους DJs της νέας γενιάς . Αναλυτικότερα , πολλοί αντί για καινούρια παπούτσια, το PlayStation 4 ή το GTA V, ζητήσαμε ένα controller και ενα ζευγάρι καλά ακουστικά. Οι ανυποψίαστοι γονείς, βέβαια, μας τα πήραν και πλέον καταλαβαίνουν τι λάθος έκαναν, έχοντας χάσει την πολυπόθετη ηρεμία τους. Όταν πήραμε στα χέρια μας αυτά τα Θεία δώρα, κλειστήκαμε με τις ώρες στο δωμάτιό μας και πειραματιζόμασταν με τους ήχους ή προσπαθούσαμε να μιμηθούμε τους αγαπημένους μας DJs, κάνοντας παρόμοια sets και φανταζόμασταν ότι απαθανατιζόμασταν από χιλιάδες κόσμο. Ελάτε παραδεχτείτε το όλοι ονειρευτήκαμε και ονειρευόμαστε ακόμα τον εαυτό μας στη θέση του Hardwell, του Martin Garrix και του Steve Angello στις σκήνες των μεγαλύτερων παγκοσμίως φεστιβάλ.

YOUNG DJ4.png

Επιπλέον, κάποιοι φίλοι μας, μας έδωσαν την ευκαιρία να παίξουμε στα πάρτυ τους (χώρις μόνο υπολογίστη άλλα και με τα controller μας) και μας ενθάρρυναν λέγοντας μας διάφορα θετικά σχόλια που μας έδιναν κίνητρο να συνεχίσουμε την τεράστια αυτή μας προσπάθεια. Κάποιοι άλλοι, είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε κάποιο τοπικό club για μερικές ώρες ή ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Άλλοι έπαιζαν σε χοροεσπερίδες και βοηθούσαν έτσι τις τάξεις τους να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να πάνε πενταήμερη εκδρομή. Άλλοι πιο διαδυκτιακοί τύποι φτίαχνουν τους δικούς τους ιντερνετίκους σταθμούς και παίζουν την μουσίκη τους. Ανεβάζουν, επίσης, την δουλεία τους σε κορυφαίες μουσικές πλατφόρμες ελπίζοντας μήπως τους εντοπίσει κάποιος του χώρου και τους κάνει μεγάλα ”αστέρια”.

YOUNG DJ5.jpg
Στον αντίποδα, όμως, όλοι ξέρουμε πως για να είσαι καλός DJ, πρέπει να ξοδεύεις υπερβολικά πολύ χρόνο στην αναζήτηση νέων τραγουδιών και στην εξάσκηση για βελτίωση της τεχνικής. Δυστυχώς η εύρεση αυτού του χρόνου είναι αδύνατη, λόγω του υπερφορτωμένου προγράμματος των παιδίων με το σχολείο, τα φροντιστήρια και τις άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες που μπορεί να έχουν. Πολλοί νέοι παραμελούν το διάβασμα τους για να ασχοληθούν με τη μουσική ή το αντίθετο. Κατά την γνώμη μου, τίποτα από τα δυο είναι σωστό και ωφέλιμο. Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση ως προς την διαχείρηση του χρόνου, ώστε να επιτευχθεί ο σωστότερος συνδυασμός και των δυο.

Αν αναλογιστούμε ότι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως η μουσίκη έχει πολλές ευεγερτικές συνέπειες στον άνθρωπο. Ειδικότερα, ο νέος επιλέγει να ακούσει δυνατή μουσική, η οποία τον χαλαρώνει και τον απαλλάσσει από το αγχός του. Ακόμα του δημιουργεί θετικά συναισθήματα και έτσι έχει πάντα μια ευχάριστη διάθεση. Κάτι πολύ σπουδαίο είναι πως η ενασχόληση με την μούσικη διευρύνει τους πνευματικούς και ψυχικούς ορίζοντες του ατόμου. Για σκεφτείτε λοιπόν, τι μπορεί να προσφέρει η μουσική και πόσο μπορεί να συνεισφέρει στην αποδοτικότητα του μαθήτη. ‘Αλλα όπως είπα και πριν, με μέτρο και σωστό συνδυασμό και των δυο.

YOUNG DJ8.jpg

Κάτι τελευταίο και κλείνω αυτο το τεράστιο κεφάλαιο της εφηβείας vs DJing, αφορά τους άτυχους που δεν τους ευνοούν οι συνθήκες στις οποιές βρίσκονται. Πολλοί νιώθουν την απόρριψη ακούγοντας διάφορες αερολογίες από μερικούς κακοπροαίρετους επιτήδειους, οι οποίοι κατακρίνουν αυτό το επάγγελμα ή καλύτερα χόμπυ για αυτή την ηλικία. Αλλά το χειρότερο απ’όλα είναι όταν οι ίδιοι σου οι γονείς δεν σε στηρίζουν και μερικές φορές μπόρει να σου απαγορεύσουν να ασχολείσαι με αυτό ή ακόμα ντρέπονται να μιλήσουν για αυτό σου το χόμπυ. Πολλοί γονείς θα καυχήθουν για τα παιδιά τους αν είναι καλοί αθλητές αλλά ελάχιστοι θα μιλήσουν για το ταλέντο των παιδιών τους στο DJing. ‘Oλο αυτό μειώνει την αυτοπεποίθηση του νέου και πολλές φορές δεν υπάρχει κουράγιο να συνεχίσει να κάνει αυτό που τον ολοκληρώνει.

YOUNG DJ3.jpg

Συνοψίζοντας, κάθε δυσκολία είναι για να την ξεπερνάμε. Όποιος προσπαθεί να μας κόψει τα φτέρα μην τον αφήσουμε, πρέπει να πεισμώνουμε συνεχώς και να δείχνουμε σε όλους τι πραγματικά αξίζουμε. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που το κατάφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όσο και αν δεν ευνοούν οι εποχές, λοιπόν, όσο περιορισμένο χρόνο και αν έχουμε και όσο εξαρτημένοι και αν είμαστε από άλλους οικονομικά και μη, πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας μουσικό χαρακτήρα.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts