H τέχνη του Mix Set είναι μια συζήτηση που σηκώνει πολύ κουβέντα!

Είτε πάει σε τεχνικό κομμάτι, είτε πάει σε επίπεδο επιλογής της κατάλληλης ροής και tracklist σημασία έχει ότι και αυτό έχει τη μαγεία και τα μυστικά του! Το να φτιάξεις ένα mix set για live σκοπό, έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από ένα αντίστοιχο για radioshow ή για podcast promo επέκταση.

Διότι άλλο είναι το Live set και άλλο το rec set με κοινό άξονα και πάλι στη δυσκολία αποστολής!

Δυσκολία για όταν παίζεις live να αναβάσεις το κοινό, μπροστά από τη κονσόλα σου και πολύ προσοχή στο tracklist ώστε να κρατήσεις vibe για τουλάχιστον κάποιες ώρες!

Δυσκολία για όταν κάνεις rec set είτε για να παίξει στο radio, είτε να το ανεβάσεις σε soundcloud/mixcloud προμοτάροντας εν ολίγοις την εικόνα σου και αυτό γιατί στο ηχογραφημένο έχεις το μειονέκτημα ότι πρέπει εσύ ο ίδιος να «ζήσεις» το σετ σου και να πλάσεις τις προδιαγραφές ενός εικονικού κοινού στο μυαλό για να τους δώσεις συναίσθημα και αποτέλεσμα!

Όλα αυτά σαν intro γιατί πολλές φορές ένα απλό set με το πάτημα του play σε οδηγεί σε τέτοιες σκέψεις! Στο inbox μας όπως κάθε μέρα παραλάβαμε πολλά sets προς ακρόαση για να τα αξιολογήσουμε και να ανεβάσουμε κάποια από την επίσημη podcast σελίδα μας.

Το team του God is a DJ, έλαβε ένα msg από ένα παλιό γνώριμο, σε άλλες εποχές όταν ο ίδιος σπούδαζε μουσική παραγωγή στην Αθήνα! Ανοίξαμε ενισχυτές και ηχεία (λες και το ξέραμε) και ξαφνικά το γραφείο πλημμύρισε από μελωδίες, groove και διάθεση που κουνάει αυτόματα το χέρι πάνω στο mouse!

O Emanuel Phaz κατάγεται από τη Ρόδο που τόσα έχει δώσει στη DJing σκηνή! Εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο «αθόρυβους» εργάτες της Ελληνικής σκηνής με πολύ επιμονή και διάρκεια αφιέρωσης σε αυτά που κάνει! Α & R Manager στην δική τους FlatGroove Records μας έστειλε ένα εκπληκτικό σε χρώματα, αισθήσεις και ήχο mix set του για τον Απρίλιο, που το μόνο σίγουρο είναι ότι εκπέμπει συναίσθημα!

Μελωδικά grooves που σε ταξιδεύουν και tech house πινελιές σε συνοδεύουν σε ένα σετ που αξίζει να το ακούσετε ξανά και ξανά, διότι παίρνει όσκαρ σκηνοθεσίας και προσαρμογής στη δυσκολία του rec set που προαναφέραμε πιο πάνω!

Ότι καλύτερο για να ξεκινήσεις την μέρα σου!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts