Μεσημέρι Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας και η ζέστη βαράει κόκκινα. Η πιθανότητα επίσκεψης σε κάποια παραλία φαντάζει αδύνατη και το μυαλό ψάχνει απεγνωσμένα για μία όαση. Τι καλύτερο λοιπόν για κάποιον που αγαπάει τη μουσική, από μια επίσκεψη σε ένα από τα λιγά δισκοπωλεία που ακόμα μπορεί να βρει κάποιος ολοζώντανα. Βουτάς μέσα στις ντάνες με τα βινύλια, ξεχνάς και τη ζέστη και τα πάντα και αν έχεις και την τύχη να έχεις μερικές δεκάδες ευρώ στην τσέπη, φεύγεις και φορτωμένος.

To Ipogio Record Shop 2.jpg

Ένα από τα καλύτερα στέκια για μεταχειρισμένους δίσκους και cd στην Αθήνα μεταξύ Συντάγματος και Ομόνοιας, είναι το ιστορικό “Υπόγειο”. Το επισκευτήκαμε, δροσιστήκαμε από τις soul μουσικάρες που έπαιζαν τα ηχεία και μετά από τις επιβεβλημένες αγορές δίσκων είπαμε να ανακρίνουμε τον ευγενέστατο Πάνο, ιδιοκτήτη του “Υπογείου”, με μια mini συνέντευξη.

To Ipogio Record Shop 6.jpg

God Is A DJ: Πάνο ποια χρονιά άνοιξε το “Υπόγειο”;

Πάνος: Το “Υπόγειο” πρωτοάνοιξε το 1989 στη γωνία Σόλωνος και Μασσαλίας. Από τις αρχές του 2000 μεταφέρθηκε στη γωνία Καπλανών και Στάικου, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

God Is A DJ: Τι μπορεί να βρει κάποιος στο δισκοπωλείο;

Πάνος: Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει από μία ευρεία γκάμα βινυλίων, LP, maxi singles αλλά και 45αρια, όπως επίσης και cd και μουσικά dvd. Τα περισσότερα είναι μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση, αλλά δε λείπουν και τα σφραγισμένα που είναι ουσιαστικά καινούργια. Καλύπτουμε όλα τα είδη της μουσικής όλων των δεκαετιών, rock, soul, jazz αλλά και ηλεκτρονική μουσική και ποπ, από τη δεκαετία του 50 μέχρι και σύγχρονες κυκλοφορίες της δεκαετίας 2000 και αυτής του 2010 που διανύουμε.

To Ipogio Record Shop 3.jpg

God Is A DJ: Αλήθεια πόσους δίσκους και δισκάκια έχεις αυτή τη στιγμή στο κατάστημα;

Πάνος: Συνολικά στο κατάστημα και στην αποθήκη αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 55.000 με 60.000 δίσκοι και cd.

God Is A DJ: Tι πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να επισκευτεί το δισκοπωλείο;

Πάνος: Μπορεί να εκμεταλλευτεί τις προσφορές μας, αγοράζοντας από 1,5 ευρώ δίσκους και από 2,5 ευρώ cd. Επίσης αν μένει εκτός Αθηνών ή στο εξωτερικό, μπορεί να παραγγείλει από το προφίλ μας “recshopgr” στο Discogs και στο eBay.

To Ipogio Record Shop 1.jpg

God Is A DJ: Φαντάζομαι εκτός από τις προσφορές υπάρχουν διαθέσιμοι και σπάνιοι δίσκοι. Θυμάσαι έναν χαρακτηριστικό σπάνιο δίσκο που πουλήθηκε ακριβά στο κατάστημα;

Πάνος: Μου έρχεται στο μυαλό το LP των Beatles “Rubber Soul” που είχε βγεί στην ελληνική version του με διαφορετικό εξώφυλλο σε σχέση με τις εκδόσεις των άλλων χωρών. Στo ελληνικό εξώφυλλο τα “σκαθάρια” κρατούσαν 4 ποτήρια σαμπάνιας, ο δίσκος αυτός πουλήθηκε 800 ευρώ.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts