Σήμερα το πρωί, ανέβηκε σε διάφορες σελίδες αυτό το video, που αλήθεια είναι, σπάνιο είναι και προσφέρει απλόχερα αναμνήσεις και ιστορίες για τους σημερινούς 35+ στην ηλικία!

Η Autoκίνηση είναι επίσης αλήθεια ότι είχε ταράξει να «νερά» της Αθηναϊκής διασκέδασης για πάνω από μια δεκαετία, δίνοντας αξέχαστες βραδιές διασκέδασης σε φίλους και θαμώνες! Τις χρονιές που εξελίσσεται το video ήμουν έφηβος θαμώνας και starter DJ…

Παράλληλα Β.Π. resident στην ιδεολογία και στο «παράσημο» της διαμονής! Κοιτώντας αυτό το video, παρέα με αναμνήσεις και ένα χαραγμένο χαμόγελο στην φάτσα μου, έρχεται κατευθείαν η σκέψη σχετικά με το πόσο, μα πόσο έχει αλλάξει η διασκέδαση, αλλά παράλληλα και πως η γενιά του σήμερα με τη γενιά 30 ετών πίσω έχει σημεία επαφής και ταύτισης!

Autokinisi.jpg

Βλέποντας εικόνες κι ακούγοντας ήχο από το Video συνειδητοποιείς ότι:

  • Βλέπεις τίγκα ένα μαγαζί που χώραγε αρκετούς χιλιάδες πελάτες, να ξεχειλίζουν από τα κάγκελα και να διασκεδάζουν πραγματικά, ακόμη κι αν φορούν ψιλοχάλια ρούχα και το χτένισμα είναι … άστο! Στο σήμερα, σαφώς δύσκολα συναντάς τέτοια clubs (Βασικά δεν υπάρχουν) και κατόπιν στα θετικά, βλέπεις ωραία ντυσίματα και σικ στο σύνολο dress code μαζί με όμορφες φάτσες! Στα πλην, ότι δε διασκεδάζουν το ίδιο, γιατί έχουν πιο πολύ το μυαλό τους στις selfie!
  • Ακούς μόνο Rock επιτυχίες και ο κόσμος τα σπάει μαζί τους … Queen, Van Halen, Kiss, Joan Jett, Guns N Roses και άλλα … Στο σήμερα κάνει το ίδιο, τα σπάει όμως με bpm και ηλεκτρονική μουσική που σε κάθε drop που απογειώνει το dancefloor!
  • Ο Κόσμος τραγουδάει και ζητο κραυγάζει σε άπταιστα Αγγλικά! Το ίδιο κάνει και σήμερα … στα Ελληνάδικα όμως, και άπταιστους στίχους Παντελίδη !!!
  • Ο φωτισμός στο club είναι όντως προϊστορικός, αν και το θρυλικό κανόνι, έψαχνε να χτυπήσει την ωραία της βραδιάς… Στο βάθος διακρίνεις κάποια φωτορυθμικά φώτα σε μπλε φόντο απόχρωσης. Το club όμως παραμένει σε μαύρη – μαυρίλα! Σήμερα τα υπερσύγχρονα LED και τα απίστευτα ρομποτικά φώτα, μεταμορφώνουν στην κυριολεξία σε χολιγουντιανό project οποιοδήποτε club ή πίστα!
  • Ο DJ το καρα έχει 80s το look… Μακρύ μαλλί με χαίτη αλά Jon Bon Jovi, κολλημένο Blue Jean τραγουδάει σαν άλλος Axel Rose το Paradise City. Στα decks παίζει μόνο με SL1200MK2 πικάπ από τη Technics ! Σήμερα, οι DJ είναι απόλυτοι stars των clubs! Γυμνασμένοι, με tattoo, υπερσύγχρονες κονσόλες και πολύ μα πολύ δόση τεχνολογίας, δεν έχουν τις πληθωρικές γενικές γνώσεις περί μουσικής, αλλά δίνουν μέσα από το booth το σύνθημα για απογείωση με τη γλώσσα της κίνησης του σώματος και τα δυνατά beat!

30 χρόνια πίσω λοιπόν … το video πρέπει να είναι από το 1987, αν συνυπολογίσω ότι το πιο «καινούριο» κομμάτι στο tracklist του σημερινού όπως θα λέγαμε aftermovie είναι το Paradise City των Guns’n’Roses, τότε σίγουρα μιλάς για ένα «μουσειακού» τύπου αρχείο!

30 χρόνια μπροστά, το βλέπω δύσκολο να κάνω review για τις διαφορές π.χ. του Massive Story της 3ης Οκτωβρίου (όπου παρακολούθησα live) με ένα εξωγήινο event της 3ης Οκτωβρίου του 2045! … Δε θα με βοηθούν μάλλον τα ακουστικά βαρηκοΐας!!!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts