Ένας επώνυμος – ανώνυμος φίλος του GodisaDJ.gr αρθρογραφεί και μοιράζεται μαζί μας μερικά από τα μυστικά του για πως μπορείτε να γίνεται επιτυχημένος DJ!

Αν είχα διαβάσει κάπου αυτά που αποκόμισα από την εμπειρία μου σαν dj όταν ήμουν ας πούμε 22… θα φάνταζαν όλα πολύ πιο εύκολα. Αυτό που θέλω να μεταφέρω με το post μου αυτό και ευχαριστώ το God is a DJ.gr είναι το συναίσθημα της ενημέρωσης προς στους νεότερους και άπειρους djs για όλα αυτά που εμπειρικά κερδίζεις όταν παίζεις σε ένα μεγάλο Club, το πώς να ξεσηκώσεις τον κόσμο και πως να κάνεις τους πάντες να σε αγαπήσουν σαν dj και σαν προσωπικότητα!

no_music__no_life.jpg

Το βασικότερο είναι να ξέρεις τι μουσική σου αρέσει και σε τι κοινό θέλεις να απευθυνθείς!

Έχω βρεθεί πίσω από τα dexx του Cavo Paradiso περισσότερες από 15 φορές στη μέχρι τώρα καριέρα μου, σε Top Clubs του Λονδίνου, του Βερολίνου, με περισσότερα από 3.000 άτομα να χορεύουν στις επιλογές μου και να χειροκροτούν μόλις τελειώνει το dj set. Είναι αρκετά? Μάλλον! Όταν αποφασίσεις και κατασταλάξεις στο είδος που σου αρέσει και θέλεις να φύγεις από τη ταμπέλα με την ετικέτα του ερασιτέχνη dj του απλού bar και να το δεις καθαρά επαγγελματικά ή να στοχεύσεις σε Top Clubs στην χώρα όπως το Dybbuk ή το Cavo Paradiso θα πρέπει να έχεις βρει σίγουρα το είδος μουσικής που σε γεμίζει. Όταν σου δώσει ένα Club την ευκαιρία να παίξεις, να είσαι σίγουρος πως εκτός από τη κατανάλωση, το μόνο που ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη είναι να δει το dancefloor να χορεύει! Πως θα το κάνεις αυτό όμως? Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο δύσκολο να το πετύχεις!

Cavo Paradiso.jpg

Σίγουρα θα ξεχάσεις να διασκεδάσεις εσύ. Το Club σε εμπιστεύεται για να είσαι εσύ ο διασκεδαστής. Επιπλέον θα πρέπει να χωρίζεις τον κόσμο, σε καλό και κακό, σε άντρες και σε γυναίκες. Οι άντρες δεν έρχονται στο dance floor αν δεν δουν γυναίκες να χορεύουν, γιατί (μιλώντας σαν άντρας) όταν βγαίνεις έξω θέλεις να παίξεις, να χορέψεις με κάποια/ες. Έτσι ακριβώς όμως σκέφτονται και οι γυναίκες. Οπότε ο στόχος σου γίνεται συγκεκριμένος. Πρέπει να χορέψεις τις γυναίκες… η κάθε γυναίκα όμως έχει διαφορετικά ακούσματα, και δεν αρέσει σε όλες η ίδια μουσική. Θα πρέπει λοιπόν να γίνεις πιο συγκριμένος. Να κοιτάς την ΜΙΑ αυτή που “διοικεί” τις υπόλοιπες. Αν καταφέρεις να χορέψεις αυτή τη μια, τότε έχεις κερδίσει ταυτόχρονα τις φίλες της και τους άντρες που θα έρθουν στο dance floor για αυτές. Όταν λοιπόν στοχεύεις σε μια γυναικεία παρέα πρέπει να έχεις αναγνωρίσει ποια είναι η «Bασίλισσα». Είναι εκείνη που θα σου φέρει περισσότερο κόσμο στο dance floor!

mansion-club.jpg

Ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό είναι η επικοινωνία σου με τον κόσμο. Θα πρέπει να δίνεις σημασία στον κάθε ένα ξεχωριστά και να τον κάνεις να νιώθει ότι είναι μέλος του Dance floor και του party σου, αυτό μπορείς να το πετύχεις κοιτώντας το Dance floor περισσότερο από ότι κοιτάς τον μίκτη σου ή το Mac book σου , κάνοντας νεύματα ή να χαμογελάς και φυσικά να κουνιέσαι στους ρυθμούς της μουσικής. Προσωπικά πολλές φορές χορεύω μόνος στο booth, και αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δημιουργεί ένα feeling. Να κοιτάς τον κόσμο και να χορεύεις μαζί τους, να κάνεις «παιχνίδι» με τα party animals γιατί θα κρατήσουν περισσότερο κόσμο κοντά τους!

Στο τέλος της βραδιάς αυτοί που έχουν μείνει για να σβήσει η βραδιά είναι οι νέοι σου fans. Με αυτούς θα πρέπει να βγεις φωτογραφίες, και να τους κάνεις φίλους στο facebook ή στο twitter για να ενημερώνονται κάθε φορά που παίζεις. Πίστεψτε με ότι στο επόμενο σου πάρτυ θα είναι εκεί και θα φύγουν πάλι στο κλείσιμο και αυτή τη φορά δεν θα είναι οι ίδιοι αλλά και κάποιος ακόμη που θα κολλήσει με την παρέα τους, κάποιος/α ακόμη που θα «κερδίσω» σαν dj. Πολλές φορές δίνω cd promo σε κάποιους από αυτούς για να ακούν τα σετ μου και να φανώ καλός μαζί τους, γιατί αυτοί διασκεδάζουν με εμένα, αλλά εγώ τους βλέπω σαν fan club και όσο το fan club μεγαλώνει τόσο περισσότερα event θα κλείσω και τόσο περισσότερο θα ανέβει το budget μου!

dj2.jpg

Κατά την διάρκεια λοιπόν του set σου θα βρεις κάποιους που έχουν μάθει μουσική ή και κάποιους djs. Για να μη φύγουν λοιπόν παραπονεμένοι αυτοί (οι όποιοι επηρεάζουν τη μάζα περισσότερο από όσο φαντάζεσαι) θα πρέπει να παίξεις με σωστό ειρμό και σωστά κλειδιά. (Ξέρεις τι είναι το κλειδί?!?!). Ένα πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει πολύ αν δεν ξέρεις μουσική είναι το mixed in key. Δεν το χρησιμοποιούν πολλοί στην Ελλάδα, αλλά το χρησιμοποιούν αυτοί που ξέρουν. Μόλις σου αποκάλυψα ένα πολύ σημαντικό μυστικό. Μη το ξεχάσεις!

Επίσης κανένας ατάλαντος DJ δε σώζεται με το sync ή το λαπτοπ . Μουσική Παιδεία (πάνω από όλα γιατί όλα από εκεί ξεκινάνε) , σωστή επιλογή κομματιών, σωστή τεχνική, σωστός μετρητής ψυχολογίας του κόσμου είναι αρετές που δεν ξυπνάς μια ωραία πρωία και λες θα γίνω dj, και καμιά τεχνολογία δε μπορεί να στις δώσει που να χτυπιέσαι, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ακούραστης αφοσίωσης (όπως λέει και ένας φίλος).

Φυσικά αν θέλεις να φτάσεις το επίπεδο των κορυφαίων θα πρέπει να κάνεις και παραγωγές. Παραγωγές αποκλειστικά στο είδος που αγαπάς και αγαπάει ο κόσμος που σε ακολουθεί. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να αρχίσεις να δουλεύεις σε προγράμματα όπως το Logic ή το Ableton Live!

home studio.jpg

Αν δεν έχεις μουσικές γνώσεις συνιστώ ανεπιφύλακτα να γραφτείς σε ένα ωδείο άμεσα. Σε 2 – 3 χρόνια θα μπορείς να συνθέσεις τα πρώτα σου κομμάτια. Δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος για τις παραγωγές γιατί είναι ένα άλλο μεγάλο κομμάτι που ίσως αναφερθώ σε άλλο post. Εν κατακλείδι να κάθεσαι ατελείωτες ώρες να ψάχνεις να ακούς μουσική και να διαλέγεις μόνο αυτά που σου σηκώνουν την τρίχα όταν τα ακούς.

Όλα τα άλλα πάνε στον κάδο ανακύκλωσης…

Τάδε έφη, ο ανώνυμος DJ στο God is a DJ.gr τον οποίο και ευχαριστούμε!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts