Σίγουρα μία από τις σκέψεις μας τις πρώτες φορές που πιάσαμε μίκτη, πικάπ ή… controller, ήταν μέχρι που θέλουμε να φτάσουμε το κεφάλαιο DJing στη ζωή μας. Όλοι μας κάποιες στιγμές ονειρευόμαστε να γίνουμε διάσημοι DJs/producers με μεγάλες αμοιβές, λύνοντας το βιοποριστικό μας πρόβλημα μέσω της δουλειάς που αγαπάμε τόσο να κάνουμε, αλλά το θέμα είναι μέχρι που είμαστε διατεθημένοι να φτάσουμε ώστε να κάνουμε αυτό το όνειρό μας πράξη.

how to start DJing.jpg

Σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε στη θεά τύχη για να κάνουμε τη μεγάλη καριέρα στο χώρο του DJing, ελάχιστοι είναι οι τυχεροί …που τους έκατσε. Ειδικά έτσι όπως είναι τα πράγματα τα τελευταία χρόνια στο χώρο, που ο DJ οφείλει να είναι απαραίτητα και… producer, δημοσιοσχεσίτης, manager, ειδικός των social media, προσεγμένος εμφανισιακά …και να παίζει και να μιξάρει σωστά, αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις καριέρα. Έτσι, είναι άδικο για τους εαυτούς μας να μας παίρνει από κάτω όταν δεν καταφέρουμε αυτά που θα θέλαμε στο χώρο, χωρίς όμως όλο το προηγούμενο διάστημα να έχουμε πράξει τα δέοντα, συνειδητοποιώντας τα δεδομένα της σκληρής ομολογουμένως πραγματικότητας.

Ο DJ λοιπόν που θα βάλει ως πρώτη προτεραιότητα στη ζωή του να δουλέψει σοβαρά σε όλους τους τομείς που προαναφέραμε, θεωρούμε ότι πρέπει να έχει ως μοναδικό λογικό στόχο να χτίσει το όνομά του, εξελίσσοντάς το σε “brand name”. Είναι πλέον ο μoναδικός ρεαλιστικός στόχος, γιατί ειδικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δυστυχώς απειροελάχιστοι επαγγελματίες DJs είναι πλέον εργαζόμενοι με μόνιμη πρόσληψη σε επιχειρήσεις, είτε residents σε μεγάλα clubs, είτε στελέχη σε δισκογραφικές, ραδιόφωνα, εταιριές μουσικών υπηρεσιών κλπ. Κάτι που πριν αλλάξουν τόσο πολύ τα δεδομένα του χώρου, συναντούσες αρκετά συχνά.

Live-Your-Dreams2.jpg

Στην περίπτωση που ο DJ τελικά καταφέρει να “φτιάξει” το όνομά του, μιλάμε καθαρά για μια εξελιγμένη μορφή freelancer DJ, που το πετυχημένο αυτό όνομα είναι το ίδιο το “προϊον” που πουλάει. Μπορεί να είναι ακόμα μέχρι και το ίδιο το “εργοστάσιο” που απασχολεί και άλλους εργαζομένους, στις περίπτωση των μεγαθηρίων DJs του χώρου. Ο DJ που φτάνει στο σημείο να έχει όνομα με μέγεθος είτε “προϊόντος” είτε “εργοστασίου”, είναι μετά στο χέρι του με σωστές επιλογές και σκληρή δουλειά να εξασφαλίσει διάρκεια δεκαετιών και λυμένο επαγγελματικό μέλλον.

Mέχρι όμως να συμβούν όλα αυτά, η επιλογή κάποιου να αφοσιωθεί και να κυνηγήσει σοβαρά καριέρα ως DJ, δουλεύοντας σε όλους τους τομείς που προαναφέραμε και παραμελώντας εκ των πραγμάτων λίγο ή πολύ σπουδές ή πρωινή δουλειά, δεν παύει να είναι ρίσκο. Ειδικά αν δεν έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τους κανόνες του παιχνιδιού και δεν έχει καταστρώσει το πλάνο που θα κινηθεί ώστε μετά από κάποια χρόνια να τα καταφέρει, μπορεί μέχρι και να βρεθεί χωρίς τίποτα στα χέρια του (τίτλο σπουδών, μόνιμη πρωινή δουλειά κτλ.). Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ προτιμότερο για αυτόν να ασκήσει επαγγελματικά το DJing παράλληλα με σπουδές ή πρωινή δουλειά. Προσπαθώντας φυσικά για την καλύτερη δυνατή επαγγελματική του εξέλιξη στο χώρο της μουσικής και κυρίως απολαμβάνοντας τα βράδια πίσω από τα decks χωρίς να έχει το αποθυμένο να παίξει στην Tomorrowland ή να γίνει ο νέος Avicii.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts