Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας να αφουγκραζόμαστε τις τάσεις των μεγαλουπόλεων του κόσμου στη μουσική και το clubbing, και να τις ακολουθούμε με προσεγμένο τρόπο. Το Lockroom δεν έχει ούτε 2 μήνες που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, είναι μία ιδέα που βασίστηκε στο Boiler Room και υλοποιήθηκε με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Boiler Room είναι ένα project που άρχισε στο Λονδίνο το 2010 και “μεγάλωσε” το 2012 με αντίστοιχες αίθουσες σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Βερολίνο. Καθαρόαιμοι underground χώροι, μικροί σε χωρητικότητα, με όλα τα DJ performances να αναμεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο μέσω streaming, με τους θεατές να μπορούν να αφήνουν επί τόπου comments.

lock2.jpg

Από το Δεκέμβριο του 2013, το Lockroom άνοιξε την πύλη του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ορφανίδου 3, κάθετη με Βαλαωρίτου). Ένας χώρος που θυμίζει περισσότερο αίθουσα τέχνης, αλλά με πολύ έντονα underground στοιχεία. Ένας χώρος υψηλότατης αισθητικής, που φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλα τα είδη της μουσικής βιομηχανίας και στον οποίο έχουν την ευκαιρία να προβληθούν και να πειραματιστούν “δουλεύοντας” σε ένα σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό.

lock3.jpg

Ταυτόχρονα, ο χώρος ενδείκνυται όπως και προβάλει εμφανίσεις μέσω full high definition live streming στην ιστοσελίδα http://lockroom.tv/ ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε ένα περιορισμένο αριθμό ατόμων να παρακολουθήσει από κοντά, καθώς και να επηρεαστεί από τις μουσικές επιλογές και ικανότητες του εκάστοτε καλλιτέχνη. Για όσους δεν μπορέσουν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο είτε από κοντά είτε μέσω stream τα live shows, υπάρχει η επιλογή της αρχειοθέτησης όλων των DJ performances στο http://lockroom.tv/

lock4.jpg

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Lockroom έχει συζητηθεί ήδη πολύ και θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο, μιας που δεν έχει κλείσει ούτε 2 μήνες λειτουργίας τη στιγμή που γράφεται το άρθρο αυτό. Aυτό το μικρό δίαστημα, έχει φιλοξενήσει ήδη πολύ αξιόλογα ονόματα όπως CJ Jeff, Mihalis Safras, DJ Antonio, Dino MFU, Junior Pappa, George Tsilipakos και πολλούς άλλους, με κάθε performance να συνοδεύεται με έναν ξεχωριστό πίνακα ζωγραφικής για εικαστικό.

Σχόλια

σχόλια