Είναι χειμώνας του 2005 στη χιονισμένη Σουηδία! Μεταξύ παγωμάρας και … βαρεμάρας ο Axel Christofer Hedfors (κατά DJ κόσμο κι ως … AXWELL) συναντά τον επίσης φίλο και συμπατριώτη του Steven Angello Josefsson Fragogiannis, Ελληνικής καταγωγής (μόνο στο διαβατήριο) γνωστότερο και ως … STEVE ANGELLO!

Και οι δυο έχουν πάθος για την ηλεκτρονική μουσική και εν μέσω χειμώνα, ζεστένονται δημιουργικά στα “σπιτικά” τους studios!

Και οι 2 τους έχουν ήδη περίπου 10 χρόνια στο ενεργητικό τους που με άλλα nick names έχουν κάτι να δείξουν στον τομέα της παραγωγής! o AXWELL πριν λεγόταν OXL και είχε ήδη κάνει 4 δισκογραφικές δουλειές γράφοντας Techno & Trance! To 2004 ως AXWELL θα κυκλοφορήσει το πρώτο του μεγάλο solo track, το “FEEL THE VIBE” από τη Ministry Of Sound! O Steve Angello την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το υπέροχο remix του για το “Sweet Dreams” των Eurythmics και λίγο αργότερα το πρώτο του solo track το περίφημο “KNAS”

Και αφού είναι στην επικαιρότητα και τους συνδέει και φιλία, είπαν να το συνδέσουν όλο αυτό με ένα group duo! Το αρχικό τους όνομα ήταν Supermongo, αλλά σύντομα το αντικατέστησαν με το πιο εύηχο “SUPERMODE”.

Η αγάπη τους για τα καλά 80s classics τους έδωσε την αφορμή για τη κυκλοφορία του “TELL ME WHY” που σήμερα παρουσιάζουμε! Το κομμάτι τους βασίστηκε στη μελωδία του track των BRONSKI BEAT “Smalltown Boy”

ενώ τα φωνητικά τα βάσισαν σε ένα άλλο κομμάτι του ίδιου συγκροτήματος το περίφημο “WHY”, ηχογραφώντας τα ξανά με τη φωνή του Hal Ritson!

To TELL ME WHY έγινε TOP20 single σε όλα τα Ευρωπαϊκά charts και έπαιξε τον ρόλο του στη γέννηση σκέψης για κάτι μεγαλύτερο, που ήρθε λίγα χρόνια μετά με τη προσχώρηση και του Sebastian Ingrosso στο γενικό team … ως SWEDISH HOUSE MAFIAπλέον!

Σχόλια

σχόλια